Televizyonlarınız çöpe gidebilir, çünkü..



Gelecek yıl internet bağlantılı televizyonların yılı olacak. Dünya teknoloji devleri peşpeşe kurdukları ortaklıklarla internet ve televizyon yayıncılığını birarada sunmaya hazırlanıyorlar.CBS, Apple ve Walt Disney'in ortak internetTV hazırlığı haberinden sonra, yine dünyanın en önemli medya devi BBC'de ITV, BT, Kanal 4, Kanal 5 ve Talk Talk TV ile yaptığı konsorsiyumla internetTV'yi 2010 yılında yayına vermeyi planladığını açıkladı.
iPlayer ve ITVplayer adı verilen kutular aracılığı ile erişimin gerçekleştirileceği internetTV teknolojisi evlerimizde kullandığımız düz ekran televizyonları çöpe attıracak.
Çünkü bu hizmeti alabilemek için televizyonların,Triple Play adı verilen internet,telefon genişbant hizmetlerini içeren bir sistemi içermesi gerekiyor.
İnternet TV'lerin piyasaya çıkması ile birlikte düz ekran televizyon üretimi yapan üreticiler satışların düşmesi tehlikesi ile karşı karşıya kalacaklar.
Avrupa'da gelecek yıl internet bağlantılı televizyonların televizyon piyasasının yüzde 20'sine hakim olacağını iddia ediyorlar.
İnternetTV kullanıcılarına Facebook, Youtube gibi paylaşım ve sosyal ağlarına da ulaşma olanağı sağlayacak. Girişin ücretsiz ancak kullanılacak hizmetlerin ücretli olacağı internetTV'ler önümüzdeki yıl televizyonlardan sonra bilgisayarlarında pabucunu dama atacakmış gibi görünüyor.
Uzmanlar, teknoloji devlerinin medya devleri ile ortaklaşa kurdukları internet TV yayıncılığı şirketleri sayesinde daha çok kişiye bir anda çok farklı hizmetler sunarak sektördeki paylarını ve gelirlerini artıracaklarını söylüyorlar.
internetTv'deki kullanıcıya sunulacak hizmetlerin DVD kiralama pazarına da ciddi bir darbe vurması bekleniyor.
TÜRK TELEKOM 2010 'DA WEB TV VE IP TV İLE PAZARDA OLACAKDünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Türkiye' de telekomünikasyon firmaları da WEBTV ve IP TV'ye hazırlanıyor.
Türkiye'nin iletişim ve yakınsama teknolojisi şirketi Telekom'da gelecek yıl WEB TV ve IP TV ile evlere girecek.Eğer evinize yeni bir televizyon almayı planlıyorsanız biraz daha beklemenizi ve televizyon,telefon, DVD, VCD,TV, bilgisayar ve internet hizmetini bir arada verecek son sistem televizyonlarla tanıştıktan sonra karar vermenizi tavsiye ediyoruz.
IPTV TV izleme alışkanlığını tümüyle değiştirecek yepyeni bir teknoloji. IPTV (Internet Protokol Televizyon) altyapısı sayesinde artık TV, bilgisayar, DVD/VCD, telefon ve daha birçok özellik tek bir platformda birleşiyor. IPTV sayesinde televizyon seyretmek tamamen izleyicinin kontrolünde, interaktif bir deneyim haline gelecek.

0 yorum:

Yorum Gönder